Adoptera ett djur
– rädda ett liv

Att adoptera ett djur är det bästa sättet att hjälpa ett hemlöst djur till ett nytt permanent och kärleksfullt hem. Du räddar ett djurs liv och får dessutom en ny bästis i ditt liv.

Hur går det till att adoptera ett djur?

Alla djurskyddshem vill se ett lyckligt slut för sina djur. Därför hjälper de till att matcha dig och din familj med rätt hund, katt eller smådjur. Du kan erbjudas rådgivning för att det ska bli en bra matchning för båda parter. 

Vilka krav ställs på mig som vill adoptera ett djur?

Djurskyddshemmen har tydliga villkor som du som vill adoptera måste följa. Föreningarna ställer även frågor om dig och din familjs livsstil, dina behov och önskemål för att du ska hitta ett djur som passar dig. Alla familjemedlemmar kan behöva träffa djuret för att se om kemin stämmer mellan er alla.

ETT DJUR BEHÖVER DIG

Varför ska jag adoptera ett djur?

Att adoptera från ett djurskyddshem är ett bra beslut av flera skäl:

  • Du ger ett hemlöst djur ett permanent hem.
  • Du räddar liv eftersom det frigör utrymme hos organisationen så att de kan ta in och hjälpa fler övergivna djur.
  • Djurskyddshem är särskilt noggranna när det gäller att matcha rätt djur med rätt hem. De lämnar aldrig ut ett djur vind för våg.
  • Den initiala kostnaden för att adoptera är ofta mycket lägre jämfört med att köpa husdjur av uppfödare – och pengarna du betalar går till att stödja hemmet och hjälpa andra hemlösa djur.

Hjälp ett djur att hitta hem

Ta möjligheten att rädda ett djur till ett rikt och kärleksfullt liv och få en bästa vän på köpet. Här hittar du föreningar och organisationer som hjälper dig att adoptera ett djur på ett tryggt och ansvarsfullt sätt.

DJURSKYDDET SVERIGE

Djurskyddet Sveriges lokalföreningar omplacerar över 3 000 djur varje år. Här kan du se en lista över vilka av Djurskyddets föreningar som omplacerar djur.

DJURENS RÄTT

Djurens rätt har upprättat en förteckning över föreningar som omplacerar djur. Här hittar du Djurens rätts omplaceringsregister.

HUNDSTALLET

Hundstallet omplacerar hundar över hela landet. Varje år hjälper de över 150 hundar att hitta ett nytt kärleksfullt förevigthem.

FONUS DJURÄNKLINGAR

Fonus Djuränklingar hjälper bland annat djur som har tappat sin husse eller matte att hitta ett nytt hem. De samarbetar med Djurskyddet och lokalföreningar

Kvinna håller en söt hundvalp i famnen

Hitta fler organisationer som omplacerar djur

Klicka in på vår sida Djurhem. Där hittar du listor på djurföreningar och och djurskyddshem i både Sverige och utomlands.

Min dröm är ett eget hem

Vi värdesätter din integritet. Vi använder cookies för att förbättra din surfupplevelse, visa personligt anpassade annonser eller innehåll och analysera vår trafik. Genom att klicka på "Acceptera" samtycker du till vår användning av cookies.